Mijn stage bij de afdeling Interne Communicatie

Maar.. wat doe je nou tijdens een Interne Communicatie stage op het hoofdkantoor van een uitzendbureau? Zijn je werkzaamheden niet heel beperkt? Is het niet supersaai? Nee, tuurlijk niet! Jij bepaalt zelf wat je wil bereiken tijdens je stage en daarmee ook in hoeverre je bereid bent om werk op te pakken van je collega’s.

Ik volg de opleiding Communicatie en zit in het derde jaar. In februari ben ik begonnen met mijn stage bij Tempo-Team. Mijn eerste dag kan ik me nog heel goed herinneren. Ik kwam binnen en installeerde me meteen op mijn werkplek. Mijn collega’s op de afdeling Marketing en Communicatie verwelkomde me hartelijk. Na een voorstelrondje was het tijd om aan de slag te gaan. Natuurlijk niet zonder enige uitleg over mijn werkzaamheden.

Ik ontwikkel mijn schrijfstijl

Zoals in mijn sollicitatiegesprek al duidelijk naar voren kwam is dat ik onder andere verantwoordelijk ben voor het intranet van Tempo-Team: Delphi. Hier ben ik dagelijks mee bezig en ik zorg ervoor dat alle medewerkers van Tempo-Team worden voorzien van alle noodzakelijke informatie. Deze taak bestaat uit het lezen, redigeren en plaatsen van teksten die ik aangeleverd krijg van mijn collega’s. Hierdoor ontwikkel je je schrijfstijl binnen een organisatie en leer je op een professionele manier teksten schrijven. Tijdens de stage ervaar je hoe belangrijk communicatie binnen een organisatie eigenlijk is. Je moet niet alleen letten op wat je communiceert, maar ook hoe je het communiceert, naar wie en op welk moment.

Relatiemarketing

Naast al het schrijfwerk houd ik me ook bezig met de relatiemarketing. Door onze samenwerking met de Heineken Music Hall stellen wij collega’s in de gelegenheid om samen met hun toprelaties als VIP concerten in de Heineken Music Hall te bezoeken. Ik zorg er voor dat ik bijhoud hoeveel kaarten er nog zijn voor de concerten en ik geef de namen voor de gastenlijst door aan de Heineken Music Hall.

North Sea Jazz festival

Op 12 juli is het North Sea Jazz festival en ook daar is Tempo-Team bij. Op het festival heeft Tempo-Team een VIP-unit gereserveerd waar zij hun relaties ontvangen. Hier ben ik super enthousiast over, want ook ik mag mee! Samen met mijn twee collega’s zullen wij onze genodigde collega’s ontvangen en begeleiden naar hun plek. Dit is natuurlijk maar één voorbeeld van de leuke dingen die je doet tijdens deze bijzondere avond.

Het leuke aan mijn stage vind ik dat ik veel verantwoordelijkheden heb. Ik krijg positieve feedback van mijn stagebegeleider, maar ook van mijn andere collega’s op de afdeling. Dit werkt motiverend en zorgt er voor dat ik nog meer wil leren en nog meer wil doen. Mijn collega’s betrekken mij bij veel zaken en dat zorgt er voor dat ik meer opdrachten mag doen.

Er komt natuurlijk nog veel meer bij kijken, maar dat is een ontdekking die je zelf mag doen wanneer jij hier stage loopt! Een communicatie stage bij Tempo-Team is creatief, gezellig en uiteraard heel leerzaam.

Madhu Triloki is Stagiair op de afdeling Marketing en Communicatie en houdt zich voornamelijk bezig met Interne Communicatie. Zij loopt stage tot de zomer en we zijn ondertussen op zoek naar haar vervanger. Zie hier een overzicht van onze commerciële stages.

Reacties

Nog geen reacties, reageer als eerste op dit bericht

Reactie toevoegen

Je e-mailadres wordt niet getoond

Max. 1500 karakters

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer.
Sluiten

Mijn vacatures aan het bijwerken

Laden