Tempo-Team biedt een compleet stagetraject!

Dat Tempo-Team zich bezighoudt met het bieden van een compleet stagetraject blijkt onder meer uit de centrale stagedag. Deze wordt twee keer per jaar georganiseerd voor de stagiairs op het hoofdkantoor. Stagiaire(s) kwamen uit het hele land om deze dag bij te wonen en meer te leren over Tempo-Team en uiteindelijk over je eigen persoonlijkheid. Ook ik mocht hierbij aanwezig zijn!

Meet & Greet
De dag werd geopend met een gezamenlijk ontvangt waarbij iedereen al meteen met elkaar in gesprek kwam, zonder elkaar echt te kennen. Na deze kennismaking volgde de aftrap van Robin Gerritsen, regiodirecteur van de afdeling Central Delivery van Tempo Team. Hij vertelde wat over zichzelf, over Tempo-Team, de afdeling Centrale Delivery en de normen en waarden van Tempo-Team. Omdat Tempo-Team vooral uit doeners bestaat gingen we door met een interactief programma.

Tijdens de meet & greet leerden we elkaar kennen. We wisselden informatie uit over onszelf en onze stageplek. Wat was je grootste succes moment en leerervaring. Mijn grootste succes/leermoment was wanneer ik samen met mijn collega recruiter Mitchel drie lastige vacatures op een dag heb ingevuld. Een mooi resultaat!

Door het delen van deze ervaringen leerden we elkaar wat beter kennen en werd de sfeer gemakkelijker en aangenaam. We werkten toe naar de vraag wie was de lastigste persoon tijdens je stage. Dit was een mooi bruggetje naar de workshop.

Volkomen ander zelfbeeld
Na deze kennismaking begon de workshop hoe eigenaardig ben jij. We vulden een test in gericht op het DISC-model waarin verschillende kwaliteiten aan de orde kwamen. Bij elke kwaliteit hoorde een voorkeurskleur. Elke kleur komt voor in je profiel, maar iedereen heeft toch een bepaalde voorkeur. Hieronder de vier kleuren met betekenis.

robin

Rood was bijvoorbeeld dominant, impulsief en doordringend. Dit was tevens de kleur die bij mij het meest naar voren kwam. Geel staat voor sfeer en gezelligheid, terwijl blauw meer voor analytisch, procesmatig en geordend staat. De laatste kleur was groen, waarin de sociale en zorgzame kant van de mens naar voren kwam.

Zelf had ik verwacht een groene/ rode persoonlijkheid te hebben, maar dit bleek echter vuurrood te zijn, met een tikkeltje geel. Na meer uitleg te hebben gehad kwam ik tot de ontdekking dat deze uitslag klopte. Ik heb een doelgerichte en doordringende persoonlijkheid en ga recht op mijn doel af. Wij kregen per kleur de opdracht om de volgende stagedag te organiseren. Leuk om de verschillen te zien tussen het gedrag van stagiairs vanuit een andere voorkeurskleur. Rood ging bijvoorbeeld meteen aan de slag en blauw was eerst aan het nadenken. De groene groep was vol in overleg, iedereen kwam aan het woord en geel had twee flipovers vol geschreven met veel idee├źn.

De workshop was leerzaam en werd enthousiast begeleid door professionele trainers. Ik vond de workshop en de persoonlijkheidstest het meest nuttige van de dag, omdat je hierdoor gelijk met dezelfde persoonlijkheden in aanraking kwam. Ook heb ik geleerd hoe ik met de tegengestelde kleuren om moet gaan, wat zeer belangrijk is voor een toekomstig HR manager.

Bedankt
Ten slotte wil ik de organisatoren en de catering van de centrale stagedag bedanken voor hun inzet en de organisatie. Op deze manier laat Tempo-Team zien dat men collegiaal is en de mens vooropstelt. Het was een mooie ervaring.

Robin Bor is stagiair bij SPARQ/Mailprofs in Diemen. SPARQ/Mailprofs is een onderdeel van Tempo-Team die bedrijven ondersteunt bij de volledige en onderscheidende bezoekersontvangst. Robin studeert HRM aan de Hogeschool van Leiden en zit in zijn tweede jaar. Wil je net als Robin ook stagelopen bij Tempo-Team of bij een van de onderdelen zoals SPARQ/Mailprofs. Bekijk dan snel de vacatures op onze website.

Reacties

Nog geen reacties, reageer als eerste op dit bericht

Reactie toevoegen

Je e-mailadres wordt niet getoond

Max. 1500 karakters

Mijn vacatures aan het bijwerken

Laden