In gesprek met Tessa van Waarde, Salesmanager

Netwerken op het voetbalveld

‘Ik heb mijn beste deal op zaterdagochtend op het voetbalveld gesloten. Gewoon op mijn Uggs met een dikke winterjas aan. Daar ben je geen Salesmanager of directeur, maar sta je gewoon alle twee naar je kind te kijken. Natuurlijk gaat daar wel wat aan vooraf, maar ik ervaar dat werken en wonen in dezelfde regio mij een voorsprong geeft.’

Zonder weerstand geen goede deal

‘Zonder weerstand geen goede deal, zeg ik wel eens. Ik ben ooit uit een offertetraject gehaald, maar nam daar geen genoegen mee. Zo’n afwijzing is voor mij een nieuw uitgangspunt, want dan weet ik wat ik moet doen om een ‘ja’ te krijgen. Ik bewerk prospects tussen € 500.000 en € 1.000.000. In die markt is de concurrentie groot en moet je echt wel bagage hebben om aan tafel te komen. Met een simpel telefoontje dat je wilt kennismaken kom je niet binnen. Een prospect moet kunnen beoordelen wat hij er aan heeft om tijd aan mij te besteden. Dus heb ik me van te voren verdiept in de problematiek van de branche, heb ik een analyse gemaakt van onze dienstverlening bij vergelijkbare opdrachtgevers en probeer ik die te vertalen naar zijn situatie.’

Op kwaliteit worden we niet aan de kant gezet

‘De mooiste opdrachten zijn die waarbij ik helemaal los kan gaan. En dan bedoel ik met alle middelen, mensen, dienstverleningsvormen, kennis en kunde. Dan is het fijn om bij zo’n professionele organisatie als Tempo-Team te werken. Op kwaliteit kunnen we niet aan de kant worden gezet.’

‘Voordat ik Salesmanager werd, heb ik ruim zes jaar leiding gegeven aan een aantal Tempo-Team vestigingen. Ik ken de mensen van de lokale vestigingen. Dat netwerk is belangrijk, want ik krijg zeker elke week een telefoontje van een collega die me tipt over een mogelijke nieuwe opdrachtgever. Zij moeten er op kunnen vertrouwen dat ik ze kan helpen aan een grote nieuwe klant. Zo help je elkaar verder.’

Tessa van Waarde is Senior Salesmanager bij Tempo-Team Uitzenden.  Ze is al 13 jaar werkzaam in de branche, waarvan 7,5 jaar bij Tempo-Team. Voor dat ze aan de slag ging als Salesmanager was ze Vestigingsmanager. Je kan Tessa volgen via Linkedin. Interesse is de functie van Salesmanager bekijk dan snel de openstaande vacatures.

Reacties

Nog geen reacties, reageer als eerste op dit bericht

Reactie toevoegen

Je e-mailadres wordt niet getoond

Max. 1500 karakters

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer.
Sluiten

Mijn vacatures aan het bijwerken

Laden