Een man met een missie

De afgelopen maanden heb ik met het zweet op mijn rug zitten werken. Maandag tot en met vrijdag, of nee. Ik kan me nog zaterdagochtend herinneren in Het van der valk hotel in Vught waar ik aan die cappuccino zat, en het meisje van de bediening me herkende en zei: Goedemorgen, zelfde recept als gister en eergister? Ik was even daarvoor vanaf de besneeuwde parkeerplaats naar het hotel gelopen en had me opnieuw aan het raam geïnstalleerd. De kerstboom met de zilveren ballen in de hoek van het restaurant maakte duidelijk dat de Kerstdagen niet ver weg meer waren. Het meisje van de bediening herkende me van de dagen ervoor waarin ik kandidaat na kandidaat sprak, ondervroeg en soms zelfs doorzaagde om ik álles wilde weten. Ik was een man met een missie.

Waar is het vlammetje?

maxresdefault

Ik sprak die ochtend de laatste kandidaten voor Sap en Sla, een nieuwe afdeling voor de nieuwe Albert Heijn xl winkel in Eindhoven. Het waren de laatste kandidaten van mijn Marathon opdracht om 20 gepassioneerde en gastgerichte vakspecialisten te vinden voor Albert Heijn. Ik sprak die ochtend nummer 19 en 20 en wist het eigenlijk wel zeker. Dít was waar ik naar zocht, waar ik al een hele tijd naar uit had gekeken maar nog niet had gevonden, en vanochtend zaten ze tegenover me. Ik had al zeker tien kandidaten gesproken maar ze misten net dat ene, dat vlammetje waarvan ik wist, dát is wat mijn klant wil, dat is waarom de rest is aangenomen en dat is waarom de klant MIJ gevraagd heeft hem te helpen. Ik voelde me blij, bijna euforisch. Niet omdat ik zo goed was, want dat is niet belangrijk, maar omdat ik vond wat ik zocht, voor de klant, of eigenlijk, voor de gasten van mijn klant. Want dáár zouden deze twee meiden het verschil gaan maken. Een glimlach, net dat beetje extra, die knipoog waarmee de gast van Albert Heijn dacht: hé, ze knipoogt naar mij. Toen de laatste kandidaat me een hand had gegeven en wegliep dacht ik: ‘ja’. Klaar.

Bosche bol

Ik dronk mijn derde cappuccino en zag het meisje van de bediening weer aanlopen. Ze bracht me op die zaterdagochtend een Bosche bol. Van de zaak, zei ze knipogend, omdat je zo lekker bezig bent.

Jan Willem de Boer is Senior Consultant bij JMW, het horeca uitzendbureau van Tempo-Team. Wil je meer weten over hoe Jan Willem werkt? Hij is hier te vinden op Linkedin.

Reacties

Nog geen reacties, reageer als eerste op dit bericht

Reactie toevoegen

Je e-mailadres wordt niet getoond

Max. 1500 karakters

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer.
Sluiten

Mijn vacatures aan het bijwerken

Laden